ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 22.03.2022.ПОНЯТТЯ ПРО СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ, КОНТЕНТ, ДОПИС, БЛОГ.

 


Ми не можемо уявити своє життя без онлайн-спілкування. Роки тому ми б чекали тижнями, щоб отримати лист у поштовій скриньці😊 Однак сьогодні більшість з нас навіть не починає ранок, поки не перевірить стрічки новин у Facebook чи Instagram та не прочитає повідомлення на Messenger, WhatsApp, Snapchat та LinkedIn. Найпопулярніші соціальні мережі світу налічують мільйони користувачів😯😯😯

Що таке соціальні мережі?

Соціальна мережа – це мережа людей, які зустрічаються в Інтернеті для спілкування, розміщуючи інформацію та зображення, залишаючи коментарі чи надсилаючи повідомлення💬💬💬 Учасники можуть розширити свої особисті та ділові контакти, зв’язавшись з іншими на веб-сайтах соціальних мереж та в додатках.

Люди хочуть поділитися досвідом, емоціями та новинами або просто поспілкуватися з другом. Це бажання ділитися і спілкуватися, зумовлене взаємозалежністю. Люди залежать один від одного для схвалення, визнання та соціалізації. Взаємозалежність може базуватися на:

✅Дружба

Спорідненість

Спільні інтереси

Фінансовий обмін

Переконання

Люди формують дружні стосунки природним шляхом. Ці з’єднання співіснують в офлайн-світі та в Інтернеті. Facebook приймає мільйони друзів і допомагає їм підключатися та обмінюватися контентом👌

Спочатку соціальні мережі створювалися як засіб пошуку своїх однокласників, родичів, товаришів по службі, колег і друзів дитинства. За допомогою соціальних мереж можна спілкуватися зі своїми друзями і колегами, які знаходяться за кілька тисяч кілометрів👍👍👍

Зараз багато хто з нас навіть з сусідами спілкується через свої персональні сторінки в соціальних мережах. Погано це чи добре? Відповідь на це питання сьогодні шукають багато дослідників, а поки соціальні мережі є найкращим методом спілкування з людьми.

Одна соціальна мережа здатна замінити собою відразу кілька вузькоспеціалізованих ресурсів. Соціальні мережі надали можливість використовувати велику кількість інформації, розвиватися, самовдосконалюватися і заробляти☝☝☝


Плюси соціальних мереж ✅✅✅

Соціальні мережі надають можливість спілкуватися колегам по роботі, родичам і друзям, що живуть в різних містах і країнах, а також заводити нові знайомства.

 Соціальні мережі можна використовувати як інструмент для саморозвитку. Тут можна дивитися пізнавальні фільми, слухати хорошу музику, читати цікаві книги, вивчати іноземні мови. У соціальних мережах створені групи за інтересами, в яких можна знайти цікаву для вас інформацію, наприклад, відео  різних цікавих занять. 

 Соціальні мережі можуть допомогти під час навчального процесу. З їх допомогою можна обмінюватися конспектами лекцій, завданнями з лабораторних робіт та іншою корисною інформацією. Також є можливість вступити до спільноти певної тематики і детально вивчити питання з історії або ж підтягти знання з іноземної мови. Для цього в соцмережах є посилання на необхідну літературу, фото- і відеоматеріали, можна обговорити проблемні питання з іншими членами групи.

Соціальні мережі – це майданчик для розвитку власної справи. Тут можна прорекламувати свій інтернет-магазин, студію веб-дизайну тощо. Реклама може бути спрямована на цільову аудиторію і про вашу справу дізнаються люди, яких могли б зацікавити ваші товари або послуги. Можна відшукати тут нових клієнтів, примножити лояльність усіх зацікавлених.

Мінуси соціальних мереж ❎❎❎

❌ Через велику кількість розважальної, поверхневої і часто непотрібної сміттєвої інформації час перебування в соціальній мережі значно збільшується. Таке проведення часу може негативно позначатися на нашому здоров’ї, тому що великий обсяг інформації нерідко стомлює і навантажує нервову систему.

 Також може змінюватися гормональний фон в результаті залежності від інтернету. Наприклад, в момент перевірки соціальних мереж сильніше виділяється гормон окситоцин, який відповідальний за почуття співпереживання😓😓😓

 Мінусом є і те, що людина втрачає навик реального спілкування, тому що звикає до спілкування в режимі онлайн. Листуючись в соцмережах, люди часто не дотримуються правил граматики і пунктуації, використовують малий словниковий запас, емоції замінюються смайликами – все це негативно позначається на спілкуванні в реальному світі.

❗❗❗Ще один мінус – це ЗАЛЕЖНІСТЬ від соціальних мереж.

Соціальні мережі можуть принести багато користі. Але зловживання соціальними мережами може привести до залежності, втрати уваги, втрати часу, відчуження і отупіння. Соціальні мережі – це і добре і погано. У наших силах брати від них тільки хороше і відсіювати погане. Для того, щоб соціальні мережі не завдали шкоди здоров’ю і психіці, кожна людина повинна регламентувати своє проведення часу в віртуальному просторі🕑🕑🕑

Про особливості соціальних мереж👇👇👇

Ваш загальнодоступний профіль

У вашому профілі міститься основна інформація про вас, включаючи фотографію, коротку біографію, місто, де ви живете, а іноді і більше особистої інформації, наприклад, про ваш день народження, де ви навчались та про те, що вас цікавить. Зазвичай ви можете зробити свій профіль настільки особистим або розмитим, наскільки вам зручно. 

Друзі 

Друзі – це серце та душа соціальних мереж, додаючи соціальний компонент. Друзі та послідовники – це люди, яким ви дозволяєте отримати доступ до вашого профілю. Вони можуть бачити будь-які фотографії та публікації, які ви робите, та взаємодіяти з вами за допомогою коментарів та “подобається” (про це пізніше). Ви також можете бачити їхні публікації та взаємодіяти з ними. Деяким людям подобається отримувати якомога більше друзів, тоді як інші віддають перевагу меншій групі друзів, з якою можна взаємодіяти. Деякі люди навіть встановлюють свій профіль на “загальнодоступний”, тобто кожен, хто хоче, може підписатися на них або подружитися з ними. Це часто використовується як маркетинговий інструмент. 

Домашня стрічка

Більшість сайтів соціальних мереж мають якусь домашню сторінку, яку ви бачите під час входу. Зазвичай тут відображається стрічка новин від друзів. Прокручуючи домашню стрічку, ви швидко отримуєте інформацію про діяльність, думки та новини, якими хочуть поділитися друзі.

Допис

Ми часто використовуємо соціальні мережі з метою оприлюднення власної позиції щодо актуальних подій і проблемних питань, виставляючи на сторінках дописи – розгорнуті тексти монологічного характеру, присвячені певній темі.

Подобається, коментує та ділиться

Отримання та надання відгуків – це величезна складова соціальних мереж. Щоб вказати, що друг  прочитав і оцінив публікацію, на більшості сайтів є якась кнопка “подобається”, можливо, серце чи палець. Facebook має безліч піктограм, за допомогою яких можна висловити свою реакцію на публікацію, наприклад сум, здивування чи любов. Ви висловлюєте свою думку, не вимагаючи нічого конкретного. Більшість соціальних мереж підтримують коментарі до публікацій. Оскільки соціальні мережі процвітають завдяки взаємодії, коментарі є важливим елементом. Незалежно від того, що коментуєте ви, коментарі створюють розмови та посилюють синергію соціальних мереж. Коли кілька людей коментують одну публікацію, це називається ланцюжком. Потоки можуть бути короткими або містити сотні чи тисячі коментарів.

Групи

Деякі сайти соціальних мереж мають елемент “групи”, який допомагає користувачам знаходити людей зі схожими інтересами або брати участь у дискусіях на певні теми. Група може бути будь-якою!!! Групи соціальних мереж – це як спосіб зв’язку з однодумцями, так і спосіб виявлення ваших інтересів.

Хештеги

Хештег – це слово або ключове словосполучення, перед яким стоїть символ #. Користувачі розміщують хештег за іменем або фразою, щоб допомогти іншим, хто може бути зацікавлений у цьому, знайти його, коли вони шукають ключове слово або певний хештег. Хештеги допомагають привернути увагу до ваших публікацій та заохочують до взаємодії. Деякі користувачі захоплюються і використовують хештег кожні пару слів. Зазвичай один або два хештеги мають більший вплив, ніж велика їх кількість.

Позначення

Позначення тегами – ще один загальний елемент соціальних мереж, зокрема Facebook та Instagram. Якщо ви опублікуєте фотографію кількох людей, ви можете ідентифікувати іншу особу на фотографії, позначивши їх, як правило, натиснувши на зображення та додавши їх ім’я. Позначення тегами – це спосіб створити більше взаємодії для ваших публікацій.

😉😉😉Соціальні мережі можуть бути приємними та розважальними. Це чудовий спосіб підтримувати зв’язок з друзями та родиною та може бути ефективним рекламним інструментом для підприємств, художників чи тих, хто потребує певного впливу. Соціальні мережі дозволяють нам звертатися до інших людей, що мають подібні інтереси, таких як книги, телебачення, відеоігри чи фільми. Це може бути чудовим інструментом для спілкування та взаємодії.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 19.04.2022.СКРАЙБІНГ ЯК МЕТОД СТВОРЕННЯ РЕКЛАМИ.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 08.04.ПОНЯТТЯ ВЕКТОРНА ТА РАСТРОВА ГРАФІКА.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 15.04.2022.РЕКЛАМНІ ТЕКСТИ.СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА. ОГОЛОШЕННЯ, СЛОГАН.