ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 08.03.2022.СЕЛФІ: ПОГЛЯД НА СЕБЕ ЗБОКУ📷👌


Розпочнемо з ВІКІПЕДІЇ👉Се́лфі (англ. selfie; від англ. self — сам, само) — вид фотографіїавтопортрет, зроблений за допомогою камери смартфона, фотоапарата чи веб-камери. Може бути зроблений фотографуванням як власного вигляду, так і його відображення у дзеркалі. Часто користувачі одразу завантажують селфі на власні сторінки у соціальних мережах.

Цей вид фотографії медіадослідники із Graduate Center у Нью-Йорку називають одним із феноменів електронної сучасності. Вперше поняття «селфі» з'явилося на австралійських інтернет-форумах у 2002 році і отримало широку популярність на початку 2010-х років через поширення мобільних пристроїв із фотокамерами та розвитком мобільних додатків, як-от Instagram.


Створення селфі перетворилося в особливий жанр мистецтва, який, на думку підлітків і навіть дорослих людей, може найкращим чином передати емоції людини, її настрій і навколишнє оточення. Одна з причин такої популярності – також бажання заповнити профілі в соціальних мережах яскравими картинками, які підтверджують захопливі пригоди.

 

Перше селфі намальовано 1524 року з використанням олійних фарб на дереві. На такому незвичайному полотні 21-річний художник Пармиджаніно намалював своє відображення в дзеркалі. Він навіть не підозрював, що на кілька сотень років випередив масовий тренд. 



 Є дві версії щодо того, хто ж зробив перше селфі. Перша – це Роберт Корнеліус (1839). На жаль, це було не так просто, як тепер – натиснути пальцем на кнопку. Корнеліусові довелося встановити камеру на підставку, зняти кришку об'єктива, вибігти перед ним, щоб потрапити в кадр, просидіти п'ять хвилин, потім повернутися до фотоапарата, повернути кришку об'єктива на місце. Так був створений перший фотографічний автопортрет, свого роду – селфі📷


Друга версія – велика княжна Романова Анастасія Миколаївна (1914). Вона свій фотоапарат вдало направила на дзеркало, навпроти якого і стояла сама📷


Одне з найнезвичайніших селфі зробив астронавт Базз Олдрін ще 1966 року в космосі, а 2014 року він опублікував це фото в соціальних мережах🚀🚀🚀

 


ВАЖЛИВО❗❗❗Під час створення селфі людина зосереджується на зображенні, яке бачить на екрані смартфона; контролює, що потрапило в кадр; спостерігає за своїм виразом обличчя. Тому все, що відбувається навкруги, випадає з її уваги. 

Людина ще більше концентрується на зображенні на екрані смартфона, якщо селфі з якихось причин треба зробити швидко. Тоді рівень її уважності до навколишнього оточення ще менший. 


Переконайтеся, що ви перебуваєте на безпечній відстані від: 

• рухомого транспорту;

• хижаків;

• джерела відкритого вогню; 

• проводів під напругою.

Не тримайте в руках об'єкти, що становлять небезпеку:

• гострі предмети та зброю; 

• увімкнені електроприлади.


Переконайтеся, що ваше положення в просторі стійке і ви:

• перебуваєте на твердій поверхні;

• зберігаєте рівновагу, захищені від можливості впасти;

• спираєтеся на об'єкти та конструкції, що надійно закріплені. 

Ніколи не робіть селфі під час виконання будь-якої іншої діяльності, що потребує вашої зосередженості та уваги.


Безперечно, селфі - це тренд👌Але потрібно навчитися робити таке фото безпечно та доречно😎Тож пропонуємо обговорити селфі не як «фото заради себе», а як можливість сфотографуватися з певними людьми в певних ситуаціях для складання літопису. А ще круто було б створити  спільний селфіальбом💣📷😍


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 19.04.2022.СКРАЙБІНГ ЯК МЕТОД СТВОРЕННЯ РЕКЛАМИ.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 08.04.ПОНЯТТЯ ВЕКТОРНА ТА РАСТРОВА ГРАФІКА.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 15.04.2022.РЕКЛАМНІ ТЕКСТИ.СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА. ОГОЛОШЕННЯ, СЛОГАН.