ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 29.03.2022. НАПОВНЕННЯ ЮТУБ КАНАЛУ ГУРТКА "PRO MEDIA"📷


YouTube  — популярний відеохостинг, що надає послуги розміщення відеоматеріалів. Заснований 14 лютого 2005 року трьома працівниками PayPalЧадом ГерліСтівеном Чені та Джаведом Карімом. Є підрозділом компанії Google. Станом на серпень 2019 року YouTube є другим за відвідуваністю сайтом в Інтернеті.

Користувачі можуть додавати, переглядати і коментувати ті чи інші відеозаписи. Завдяки простоті та зручності використання, YouTube став одним із найпопулярніших місць для розміщення відеофайлів. Служба містить як професійні, так і аматорські відеозаписи, у тому числі відеоблоги.

Перший відеоролик тривалістю 19 секунд під назвою «Я в зоопарку» з'явився на сайті 23 квітня 2005 року. Його розмістив один із засновників компанії, Джавед Карім. Спочатку сервіс не мав популярності, проте вже в липні 2005 року після введення ряду нововведень, включно з можливістю залишати коментарі до роликів і вставляти відеоролики з YouTube в записи на інших сайтах, блогах, число відвідувачів сайту почало стрімко зростати.

Цікаво, що саме YouTube розвинув унікальні жанри:

YouTube Poop

YouTube Poop (YTP) — відеоколажі, які почали з'являтися на відеохостингу YouTube, головна мета яких зробити з оригінальних відео щось зовсім інше, найкумеднішим і найбезглуздішим чином. Часто вони мають психоделічний або абсурдницький ефект. 

Let'splay

Let'splay — демонстрація ігрового процесу відеогри з коментарями ведучого. У описі відео цього жанру є додаткова функція — вказати відеогру. Також для збору відеозаписів жанру let'splay створено спеціальний сервіс — YouTube Gaming, у якому відеоролики згруповані за іграми.

Lifehack

Lifehack (лайфхаки, дослівний переклад з англ. — «злом життя») — відеозаписи зі збіркою різноманітних способів, що допомагають у повсякденному житті.

Challenge

Challenge — один з популярних жанрів відео на YouTube. Автори відео виконують завдання, часто — дуже прості та кумедні, з метою збільшення кількості переглядів. Наприклад, Ice Bucket Challenge — облити себе холодною водою й передати «естафету» далі.

За матеріалами Вікіпедії☝


Вихованці гуртка "PRO MEDIA" уже мають велику відеобібліотеку! Є багато відео у різних форматах та жанрах😎 Також діти працюють над створенням YouTube каналу, де буде  цікаво та корисно✌

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 19.04.2022.СКРАЙБІНГ ЯК МЕТОД СТВОРЕННЯ РЕКЛАМИ.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 08.04.ПОНЯТТЯ ВЕКТОРНА ТА РАСТРОВА ГРАФІКА.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 15.04.2022.РЕКЛАМНІ ТЕКСТИ.СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА. ОГОЛОШЕННЯ, СЛОГАН.