ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 01.04.ЗНАЙОМСТВО З ГРАФІЧНИМИ РЕДАКТОРАМИ.ОГЛЯД НАЙПОПУЛЯРНІШИХ ПРОГРАМ


Одним з найбільш поширених типів програм для робіт з графікою є графічні редактори. Графічний редактор — комп’ютерна програма, що дозволяє її користувачеві створювати і редагувати зображення на екрані комп’ютера і зберігати їх в багатьох популярних форматах, наприклад JPEG, PNG, GIF, TIFF... Деякі графічні редактори спеціалізуються на редагуванні фотореалістичних зображень, тоді як інші більш «заточені» на створення і редагування малюнків.

Ми ж розглянемо найпопулярніші з них👌

Adobe Illustrator 

Скриншот Adobe Illustrator

Adobe Illustrator — потужний професійний графічний пакет для швидкого створення і редагування векторної графіки. Adobe Illustrator є незамінним інструментом для творчих працівників, web-дизайнерів, відеомонтажерів та інших фахівців з комп’ютерної графіки, яким доводиться втілювати свої ідеї у вигляді друкованої продукції або публікувати зображення на веб-сторінках.


Paint.NET 

Скриншот Paint.NET

Paint.NET — потужна безкоштовна програма для редагування та корекції різноманітних зображень. Серед багатьох потужних і корисних характеристик Paint.NET слід відзначити можливість роботи з шарами (зокрема з прозорими), роботу зі сканером і камерою, масштабування, видалення ефекту червоних очей, повна історія змін і багато чого іншого. Підтримувані формати: BMP, JPEG, PNG, TIF, GIF та власний формат PDN. Для коректної роботи програми необхідно, щоб в системі був встановлений Microsoft .NET Framework.


Adobe Photoshop 

Скриншот Adobe Photoshop

Adobe Photoshop‭ ‬– це класичний авторитетний редактор графічних зображень для ПК від Adobe Systems.‭ ‬Наразі ця програма є неодмінним помічником дизайнерів і художників-професіоналів.‭ ‬Однак кожен любитель зможе створити в ньому якісне фотореалістичне зображення,‭ ‬якщо отримає певний багаж знань.

За його допомогою користувач може створювати й обробляти зображення,‭ ‬редагувати відео,‭ ‬реалізувати власні дизайнерські ідеї та багато іншого.‭ ‬Програма активно використовується у‭ ‬веб-дизайні.

Серед особливостей редактора можна відмітити те,‭ ‬що в ньому з кожним шаром можна працювати окремо,‭ ‬об'єднувати шари в групи,‭ ‬сортувати,‭ ‬прикріплювати до них маски й інші елементи.

Користувач має високу можливість отримати бажаний результат,‭ ‬завдяки широкому асортименту фільтрів,‭ ‬стилів,‭ ‬накладання шуму в реальному часі,‭ ‬розмиті,‭ ‬можливості зміни непрозорості шарів і режиму.

У фотошопі зібрано велику кількість автоматичних фігур,‭ ‬стрілок,‭ ‬ліній.‭ ‬Різні види потужних інструментів дозволяють здійснювати автоматичне і ручне виділення,‭ ‬усунення ефекту червоних очей,‭ ‬ретушування,‭ ‬корекцію кольору,‭ ‬масштабування,‭ ‬трансформацію графіки,‭ ‬обертання.


Movavi Photo Editor 

Скриншот Movavi Photo Editor

Movavi Photo Editor — проста програма для видалення непотрібних елементів з фото. Використовуючи цю утиліту, ви зможете видалити будь-який дефект, що псує фотографію, легко і швидко. Редактор володіє інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, тому користуватися ним можуть всі.

Щоб видалити що-небудь з фото, просто виділіть цей об'єкт інструментами «Пензель» або «Лассо», після чого натисніть «Стерти». Програма підтримує всі популярні формати файлів (BMP, JPEG, JPEG 2000, PNG, GIF, TIFF, DPX, EXR, PAM, PBM, PCX, PGM, PGMYUV, PPM, PTX, SGI, Sun Rasterfile, Truevision Targa, WebP, XBM, XFace, XWD).


Artweaver 

Скриншот Artweaver

Artweaver — потужний графічний редактор з широким набором художніх ефектів.

Графічний редактор Artweaver здатний імпортувати і експортувати графіку в різні формати. Програма працює з графічними файлами у форматах BMP, GIF, JPEG, JPG, JPE, PCX, PNG, TGA, VDA, ICB, VST, TIF, TIFF і AWD.

Основні можливості Artweaver: «Піпетка» для взяття зразка кольору з зображення: бере колір пікселя, або усереднення 3×3 і 5×5 пікселів; «Градієнт» — унікальний інструмент залиття спіраллю; всі стандартні інструменти редагування — кадрування, залиття, виділення фрагмента; збереження історії для скасування/повтору останніх дій; інструменти прозорості та розподілення шарів; підтримка Tablet PC; багатомовний інтерфейс; редагування текстових шарів; можливість розширення різними плагінами.


PhotoFiltre Studio X 

Скриншот PhotoFiltre Studio X

PhotoFiltre Studio X — потужний графічний редактор, який допоможе користувачеві легко і швидко створювати і редагувати найрізноманітніші зображення. Простий інтерфейс, невелике навантаження на систему і малий час на освоєння з програмою дозволяють рекомендувати її найширшому колу користувачів.

Однією з унікальних можливостей програми PhotoFiltre Studio X є робота з виділеними фрагментами зображень. Є можливість застосовувати до виділених фрагментів власні ефекти і зберігати їх в окремі файли. Редактор також вміє працювати з шарами (з альфа-каналом), розширений набір пензлів, коректор червоних очей, можливість роботи з пакетами зображень і безліч інших потужних інструментів.


                                           Canva
Canva - один із найпростіших графічних редакторів.Це дизайн на професійному рівні з легким дотриманням фірмового стилю. Доступ до мільйонів ексклюзивних зображень, шаблонів і шрифтів.
Тисячі безкоштовних шаблонів для будь-яких приводів, доступних для створення онлайн.
Графічний редактор canva - це не Adobe Photoshop. У ньому не намалюєш картинку з нуля. Canva призначена для накладення фільтра на зображення!!!


                             Vista create

Це ще один дуже простий у використанні графічний редактор.Графічний онлайн редактор для створення статичних та анімованих дизайнів, запущений компанією Depositphotos у 2017 році як окремий продукт. Він пропонує безкоштовний доступ до бібліотеки графічних шаблонів, музики, шрифтів, анімацій та 600 тис. стокових фотографій. Редактор дозволяє створювати візуальний контент без професійних навичок графічного дизайну.

Створено у Vista Create👇




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 19.04.2022.СКРАЙБІНГ ЯК МЕТОД СТВОРЕННЯ РЕКЛАМИ.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 08.04.ПОНЯТТЯ ВЕКТОРНА ТА РАСТРОВА ГРАФІКА.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 15.04.2022.РЕКЛАМНІ ТЕКСТИ.СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА. ОГОЛОШЕННЯ, СЛОГАН.