ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 25.02.2022.ПОДКАСТИ.РОБОТА НАД СТВОРЕННЯМ ПОДКАСТУ.


Останнім часом слово "подкаст" лунає дедалі частіше. Мало не на кожному веб-ресурсі українських та світових ЗМІ можна зустріти сторінки з аудіофайлами та пропозицією підписатися на подкаст. 

Для багатьох подкастинг — це поки щось нове і незвідане. Насправді подкасти існують давно і встигли здобути велику популярність на заході.

На початку 2000-их у глобальній мережі з'явився новий медіаформат, тлумачення якого тоді зводилося до однієї простої фрази — "незалежний аудіоконтент в Інтернеті". Так розпочалася ера подкастингу. Авторами подкастів стали тисячі завзятих творців з усього світу, які завантажили в мережу понад 30 мільйонів епізодів своїх аудіопрограм. 

Настав час остаточно з’ясувати, що таке подкасти, чому вони стали популярними, навіщо їх слухати та як робити це максимально ефективно👂👂👂👇

                           Що таке подкасти? 

Якщо коротко, то подкасти — це аудіозаписи, які поширюються в Інтернеті. 

Зазвичай ведучі та гості просто обговорюють у подкастах заздалегідь визначені теми та питання. Але є й дещо складніші формати — у них переважно розповідаються історії.

З технічної точки зору подкастинг не несе в собі жодної революційності. Він дійсно багато в чому дублює функції радіо, хоча більшість подкастерів не любить, коли їх порівнюють з радійниками. 

Проте подкастинг однозначно перевершує класичне лінійне медіа. Це аналог Youtube в світі аудіо❕❕❕ 

Раніше в аудіовізуальному просторі існувало лише традиційне телебачення з ефірною сіткою, розкладом програм та великими бюджетами. Глядач міг споживати тільки те, що йому пропонують. 

Одного прекрасного дня з'явився Youtube, який змінив правила споживання інформації. У Youtube кожен, хто має бажання та камеру, зміг сам стати таким собі маленьким телебаченням з власною аудиторією.

Так само і з подкастами. Замість того, щоб у радіоприймачі шукати цікаву програму наосліп або чекати на її початок у конкретний час, споживачі тепер свідомо та цілеспрямовано підбирають контент. 

Слухачі власноруч обирають цікаві для себе жанр, формат і тему аудіо. А ще вони можуть слухати запис тоді, коли їм зручно, поставити його на паузу або відмотати на потрібний момент😊

 Подкасти — це насамперед про зручність👍

Подкасти можна слухати на різних платформах та за допомогою різних пристроїв. Найчастіше використовують для цього смартфони. Якщо у вас iPhone, на ньому має бути додаток "Подкасти". Аналог для Android — "Google Podcasts". 

Однак є ще безліч аудіохостингів, на яких подкастери публікують продукти своєї творчості. Серед найпопулярніших: SoundcloudOvercastАБУКSpotifyCastboxPocket Casts.

Потрібно усвідомити, що це абсолютно інший досвід, який кардинально відрізняється від перегляду кінострічки або прочитання книги. У світі подкастів є чимало проєктів, аналогів яким ви не знайдете ані в ютубі, ані в друкованому форматі.

Також подкасти — це захопливо та цікаво. Час від часу вам навіть почне здаватися, що ви — не просто сторонні слухачі чужої розмови, а її повноцінні учасники. А у випадку з аудіоісторіями — її дійові особи. 

Спробуйте послухати — вам має сподобатися! А ще цікавіше буде - створити подкаст!!! Будьте креативними та генеруйте різні ідеї👌

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 19.04.2022.СКРАЙБІНГ ЯК МЕТОД СТВОРЕННЯ РЕКЛАМИ.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 08.04.ПОНЯТТЯ ВЕКТОРНА ТА РАСТРОВА ГРАФІКА.

ДИСТАНЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ 15.04.2022.РЕКЛАМНІ ТЕКСТИ.СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА. ОГОЛОШЕННЯ, СЛОГАН.